Minority Report (2002)

avatar cabbar
Forum Üyesi
28-08-2023, Saat: 22:46
216
#1
Yorumu Paylaş

"Minority Report," yönetmen Steven Spielberg tarafından yönetilen ve Philip K. Dick'in aynı adlı hikayesinden uyarlanmış olan bir bilim kurgu filmidir. Film, 2054 yılında geçen bir distopyada, suçları önceden tahmin eden ve önleyen bir sistem olan "Precrime" (Ön-Suç) sistemini konu alır. 

Filmin ana karakteri, John Anderton (Tom Cruise) adlı bir polis memurudur. John, Precrime biriminde çalışmaktadır ve bu birim, üç özellikli ürünler olarak adlandırılan Pre-Cogs adlı insanlar tarafından gelecekteki suçları önceden görme yeteneğine sahiptir. Sistem, bu öngörülere dayanarak suçları önlemekte ve suç işlememiş insanları tutuklamaktadır.

Ancak, bir gün John Anderton, kendisinin gelecekte işleyeceği bir cinayeti öngördüğü bir rapor alır. Bu olay, John'un sistemin güvenilirliğini sorgulamasına ve sistemden kaçmasına neden olur. Filmin ilerleyen bölümlerinde, John gerçeği araştırırken, sistem hakkında daha derin gerçekler ve manipülasyonlar açığa çıkar.

"Minority Report," özgün bir hikayeye sahip olmanın yanı sıra, insan özgürlüğü, özgür irade, etik ve teknolojinin ahlaki boyutu gibi temaları işlemesiyle de dikkat çeker. Film, geleceğin potansiyelini ve bu türden öngörülerin toplumu nasıl etkileyebileceğini sorgular.

Görsel efektlerin etkileyici olduğu ve hikayenin karmaşıklığı ile düşündürücülüğü nedeniyle "Minority Report," hem aksiyon hem de düşünsel yönleri olan bir bilim kurgu filmi olarak öne çıkar.
 

[Resim: Minority-Report.jpg]

deneme
Forum Üyesi

Konuda Ara

1 Yorum

cabbar

Forum Üyesi

Kayıtlı Üye Grubu
avatar
cabbar
29-08-2023, Saat: 02:21
29-08-2023, Saat: 02:21
#2
Yorumu Paylaş
İşinize yaracak bilgiler


Konuyu Okuyanlar:
2 Ziyaretçi