iXbir: Bilgi Paylaşım Forumu

Tam Versiyon: Ümitköy Gitar Kursu Arayanlar İçin Ramel Sanat
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Ankara’da gitar eğitimi almak isteyen öğrenciler için doğru kursu seçmek, öğrenme sürecinin en önemli aşamalarından biridir.
Özellikle gitarı sıfırdan öğrenmek isteyen öğrenciler için eğitmenin yaklaşımı, derslerin bireysel olması ve öğrencinin seviyesine uygun bir program oluşturulması ilerleyen dönemlerde önemli bir fark yaratabilir.
Ümitköy ve Çayyolu bölgesinde uzun yıllardır faaliyet gösteren Ramel Sanat, farklı yaş gruplarındaki öğrencilere yönelik gitar eğitimleri sunmaktadır.
Ümitköy gitar kursu arayan öğrenciler için Ramel Sanat’ta klasik gitar, akustik gitar ve elektro gitar alanlarında bireysel eğitim seçenekleri bulunmaktadır.
Ramel Sanat’ta Gitar Dersleri Nasıl İlerliyor?Gitar öğrenmeye başlayan öğrenciler arasında önemli seviye ve hedef farklılıkları bulunabilir.
Bazı öğrenciler ilk kez bir enstrüman öğrenirken bazı öğrenciler daha önce gitar çalmış ancak tekniklerini geliştirmek istiyor olabilir.
Bu nedenle Ramel Sanat’ta eğitim programları öğrencinin mevcut seviyesine göre şekillendirilmektedir.
  • gitarın temel yapısı
  • doğru oturuş ve tutuş
  • parmak pozisyonları
  • temel akorlar
  • ritim çalışmaları
  • pena kullanımı
  • nota ve tablature okuma
  • temel repertuvar
Daha ileri seviyedeki öğrenciler ise teknik çalışmalar, solo gitar, farklı müzik türleri ve daha kapsamlı repertuvar çalışmalarıyla eğitimlerine devam edebilir.
Öğrenciye Özel ProgramMüzik eğitiminde standart bir program her öğrenci için aynı sonucu vermeyebilir.
Bir öğrencinin amacı yalnızca sevdiği şarkılara gitarla eşlik etmek olabilir. Başka bir öğrenci sahne performansı hedeflerken bir diğeri daha ileri seviyede teorik müzik eğitimi almak isteyebilir.
Ramel Sanat’ta birebir gitar derslerinin tercih edilmesinin önemli nedenlerinden biri de eğitim programının öğrencinin hedeflerine göre şekillendirilebilmesidir.
Öğretmen, öğrencinin gelişimini dersler boyunca takip ederek hangi konulara daha fazla ağırlık verilmesi gerektiğini belirleyebilir.
Çocuklar İçin Gitar KursuGitar eğitimi çocukların müzikle tanışması açısından da en çok tercih edilen seçeneklerden biridir.
Ancak çocuklarda kullanılan gitarın öğrencinin yaşına ve fiziksel yapısına uygun olması önemlidir.
Ramel Sanat’ta çocuk öğrenciler için hazırlanan gitar programlarında teknik eğitimin yanında öğrencinin enstrümana karşı ilgisini koruyacak çalışmalar da kullanılabilmektedir.
Ders programı öğrencinin yaşına, seviyesine ve gelişim hızına göre şekillendirilmektedir.
Yetişkinler İçin Gitar DersleriGitar öğrenmek için çocuk yaşta başlamış olmak gerekmez.
Ramel Sanat’ta yetişkin öğrenciler de sıfırdan gitar eğitimine başlayabilmektedir.
Özellikle uzun yıllardır gitar öğrenmek isteyen ancak profesyonel eğitim almaya fırsat bulamamış kişiler için birebir ders sistemi uygun bir seçenek oluşturabilir.
Yetişkin öğrenciler genellikle öğrenmek istedikleri müzik tarzını daha net bildikleri için derslerde kişisel repertuvar ve müzik tercihleri daha fazla ön plana çıkabilir.
Pop, rock, blues, klasik veya farklı müzik tarzlarında ilerlemek isteyen öğrenciler için program öğrencinin hedeflerine göre uyarlanabilir.
Ümitköy’de Gitar EğitimiÜmitköy ve Çayyolu, Ankara’da son yıllarda yoğun yerleşimin bulunduğu bölgelerden biri haline geldi.
Bu nedenle bölgede yaşayan öğrenciler açısından kursun yakınlığı ve ulaşım kolaylığı düzenli devam için önemli bir avantaj sağlamaktadır.
Ramel Sanat, Ümitköy’ün yanı sıra Çayyolu, Yaşamkent, Konutkent, Beysukent ve yakın çevrede yaşayan öğrencilerin ulaşabileceği bir konumda eğitim vermektedir.
Ankara’da Ümitköy gitar kursu araştıran öğrenciler Ramel Sanat’ın eğitim içeriklerini ve gitar derslerine ilişkin detayları internet sitesi üzerinden inceleyebilirler.
Ramel Sanat’ın Eğitim YaklaşımıRamel Sanat’ta verilen gitar eğitimlerinde öğrencinin yalnızca belirli parçaları çalabilmesi değil, enstrümanın temel tekniklerini doğru biçimde öğrenmesi hedeflenmektedir.
Temel eğitim tamamlandıktan sonra öğrenci kendi müzik zevkine ve hedeflerine göre farklı alanlarda ilerleyebilir.
Bu yaklaşım öğrencilerin yalnızca ders süresince değil, ilerleyen yıllarda da kendi başlarına çalışabilmelerine yardımcı olacak bir müzik altyapısı oluşturmayı amaçlamaktadır.
Ramel Sanat’ı Neden Tercih Edebilirsiniz?Ümitköy’de gitar kursu araştıran öğrenciler açısından Ramel Sanat’ın sunduğu başlıca avantajlar;
  • birebir eğitim
  • klasik, akustik ve elektro gitar dersleri
  • öğrenciye özel çalışma programı
  • çocuk ve yetişkin öğrenciler için eğitim
  • farklı müzik tarzlarına yönelme imkânı
  • uzun yıllara dayanan müzik eğitimi deneyimi
Gitar öğrenmeye başlamak isteyen veya mevcut gitar bilgisini geliştirmeyi hedefleyen öğrenciler Ramel Sanat’ın eğitim programlarını inceleyerek kendilerine uygun ders seçenekleri hakkında bilgi alabilirler.