iXbir: Bilgi Paylaşım Forumu

Tam Versiyon: Anlaşmalı Boşanma Protokolü
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Anlaşmalı Boşanma Protokolü

Anlaşmalı boşama protokolü, eşlerin boşanmalarına ilişkin hâkime sundukları bir protokoldür. Hâkim bu protokol ile boşanmayı sonuçlandırır. Anlaşmalı boşanma ile maddi, manevi konular ve çocuklarla ilgili konularda eşler anlaşmalı olursa boşanma gerçekleşir.

Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi

Ayrılmak isteyen eşlerin anlaşmalı boşanma isteğinde bulunmalı için Aile Mahkemesine Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi sunmaları gerekir. Anlaşmalı boşanma dilekçesi dikkatli bir şekilde doldurarak başvurabilirler. Dilerseniz bu konuda daha fazla bilgi almak isterseniz Adana Boşanma Avukatı ile iletişime geçebilirsiniz.

Boşanma Davası Ücreti

Boşanma davalarında asgari bir olarak bir miktar ücret tanımlanır ve bu yalnızca mal paylaşımı olmaksızın anlaşmalı boşanmalarda verilebilmektedir. Çekişmeli boşanmalarda avukatlar ortalama olarak bir ücret talep ettikleri gibi anlaşmalı boşanmalarda ortalama bir fiyat belirlenir. Bu miktar davanın zorluğuna ya da avukatın ağır sorumluluğuna bağlı olarak değişebilir. Dilerseniz bu konuda Cerensumer.av.tr ile irtibata geçebilirsiniz.